Diamond Painting Informatie

De leukste hobby voor zowel jong als oud. Met behulp van een pincet en plakpen zet je kleine diamantjes of steentjes op een (voor) gedrukt canvas en maak je de prachtigste 3D kunstwerken. Mooi voor aan de muur of als kado.


Diamond Painting Set

Wilt u zelf een Diamond Painting maken? Maak dan uw keuze bij Diamond Painting Sets


Partial of full?

De Drill area zijn de plekjes waar je de steentjes op plakt. Een Diamond Painting kan een full of partial drill area hebben. Bij een full drill area wordt het gehele canvas gevult met steentjes. Bij een partial drill area wordt een gedeelte gevult met steentjes.


Wat is Diamond Painting?

Afgekort DP, met een Diamond Painting maakt u een schilderij met diamantjes (gekleurde kristallen steentjes). Dit wordt ook wel borduren met steentjes genoemd. Op het canvas staat het patroon duidelijke aangegeven zodat u goed kunt zien waar de steentjes gelegd moeten worden.


Hoe werkt Diamond Painting?

Wanneer u een Diamond Painting Set besteld krijgt u een compleet pakket geleverd, alle benodigde materialen zitten hierin. U kunt direct aan de slag.

Om te beginnen is het handig om overzicht te krijgen in de gekleurde steentjes, sorteer deze zo nodig in een opbergdoosje/sorteerdoosje en benummer de vakjes. Pak vervolgens het canvas. Het canvas is voorzien van het patroon met een lijmlaag/kleeflaag met daaroverheen een beschermfolie

Zorg voor een vlakke ondergrond en bekijk aan welke kant van het patroon u wilt beginnen. Haal een klein stukje van de beschermfolie los en klap deze om. Bekijk welke kleuren (codes) u nodig heeft en leg deze apart. Begin met 1 kleur, leg deze in het meegeleverde bakje zodat u overzichtelijk kunt werken.

Plaats met behulp van het pincet de gekleurde kristallen steentjes 1 voor 1 op de juiste plaats die op het canvas staat aangegeven. Wanneer u wilt wisselen van kleur kunt u vanuit het bakje de steentjes makkelijk in een zakje of opbergdoosje terug leggen. Er zit een soort trechtertje aan het bakje.

Druk zo nodig de steentjes af en toe goed aan zodat deze mooi strak en netjes tegen elkaar aanliggen.

Stap voor stap vult u het patroon op met de gekleurde steentjes tot uw schilderij compleet is.


Tips

Tip 1 : Haal steeds maar een klein stukje van de folie los om ervoor te zorgen dat de lijmlaag intact blijft en niet vervuild kan worden door bijvoorbeeld stof. Hierdoor gaat de kleefbaarheid van de lijmlaag achteruit.

Tip 2: het werkt sneller om de steentjes per kleur te leggen ipv per rij.