Uitleg Behandelingen & Tips

Uitleg behandelingen:

* Stofzuigen: Het is raadzaam om de gehele auto leeg te halen van losse spulletjes, zodat de Poetsspecialist door kan gaan met werken. Met stofzuigen komt de Poetsspecialist overal, o.a. reservewielbak, onder en tussen de stoelen, onder de achterbank (indien mogelijk), in alle vakjes en bakjes, oftewel gewoon overal!

* Kunststof & Rubber onderhoud: Voor alle kunststof en rubberen onderdelen van het interieur gebruikt de Poetsspecialist o.a. Cartec Dash-Fresh, een Dash-fresh spons, een Magic-foam en Badstof om alles te reinigen en te beschermen. Hardnekkige vlekken of vuil kan met Cartec Allesreiniger of Cartec Interieur reiniger worden schoongemaakt.

* Leer behandeling:

* Bekleding reinigen:

* Ramen:

* Wassen:

* Banden & Velgen behandeling:

* Wax behandeling:

* Poets behandeling:

* Polijst behandeling:

* Kras & Steenslag herstel:

* Koplampen herstel/polijsten:

* Motorruimte onderhoud:

* Ontstickering:


Tips:

*1* Wat is het verschil tussen een wasstraat en met de hand wassen?

- Beter iets aan onderhoud, dan geen onderhoud!

- Een wasstraat maakt op den duur krasjes en hologrammen. Een wasstraat wast alleen de platte delen en het zichtbare. Een wasstraat is in de meeste gevallen wel duurder maar sneller.

- Met de hand wassen maakt geen krassen of hologrammen (indien schone spons). Met de hand wassen kun je overal bij (o.a. wielkasten, binnenkant velgen, instapranden). Met de hand wassen is goedkoper maar langzamer. Het wassen uitbesteden aan een mobiele wasser is meestal iets duurder en vele malen beter resultaat.


*2* Wat is het verschil tussen Wassen, Poetsen, Polijsten en waxen?

- Met wassen maak je los vuil schoon (o.a. zand, stof).

- Met poetsen maak je hardnekkig vuil schoon (o.a. vliegaanslag), dit kan handmatig of machinaal, tevens geeft een poetsmiddel een zachte beschermlaag.

- Met polijsten wordt de toplaag hersteld. Lichte krasjes, vegen en hologrammen worden hersteld.

- Met waxen geef je de toplaag een harde langdurige beschermlaag.